Jó megérkezni az elbűvölő dél-alföldi Tisza-parti városkába

Valami oknál fogva azonnal nyugalom és derű szállja meg az embert itt, Bács-Kiskun megye csücskében, Kecskemét és Szolnok tőszomszédságában.

A Tisza 22,5 kilométer hosszan húzódó kanyarulata egyedi karaktert ad a városnak, a helyiek és a turisták egyaránt szeretik a folyópartot. Fürdőzésre, hajókázásra és horgászásra is kiválóan alkalmas, ráadásul a Barack Thermal Resort közelében nyaranta 300 méteres, homokfövenyes, hangulatos szabad strand is hívogat klasszikus strandbüfékkel, vízi sportolási lehetőségekkel.

A környék a Tiszavirágzás idején különösen kedvelt úti cél, június-júliusban érdemes a helyiektől tájékozódni, mikor a legérdekesebb a látvány. A közeli Holt-Tisza pedig gazdag növény- és állatvilága mellett a horgászok paradicsoma.

Nyáron a városban kisvonat (CSI-HU) szeli az utcákat, közvetlenül a szállodától zötyöghetünk be vele a belvárosba egy kis hangulatot magunkba szippantani, no meg megismerkedni a többi látnivalóval. Ilyen a kedves városközpont, a neogót Református Templom, a késő barokk Római Katolikus Templom, illetve az idén Kossuth-díjat kapott híres kékfestő mester, Kovács Miklós műhelye is. Gyalai Béla festőművész műterem galériáját és Böröczki Edit fazekasműhelyét is felkereshetjük. Élményekben és programokban a környező városok sem szűkölködnek.

Az aktív pihenés szerelmesei 15 km hosszú kerékpárúton, a szállodában bérelt bringákkal, egészen Tiszaugig elkerekezhetnek gyönyörű erdők mellett.

Tiszakécske újabb fantasztikus élményekkel vár!

Turisztikai fejlesztések sora várja a Tiszakécskére érkező turistákat! Nyugodt kisvárosunk fantasztikus élményekkel készül, hogy elkápráztassa mindazokat, kiknek szívéhez közel áll a természet.

Vegyük is sorjára, hogy mi mindent kell meglátogatnunk az idei évben Tiszakécskén: az üdülő övezethez közelítve el sem téveszthetjük első állomásunk helyszínét, hiszen több mint 14 méter magasba nyúlik legújabb kilátónk melyről könnyedén szemügyre vehetjük a Tisza legnagyobb hazai kanyarulatát. Innen csak néhány lépés és máris sínekbe ütközünk, ahol újra találkozhatunk a réges régen nem látott, azonban gyönyörűen felújított kisvonattal.

A Holt-Tisza partján pedig egy igazán kalandosnak ígérkező cölöpösvény, a Nádirigó tanösvény, került kiépítésre. Mindemellett gyógynövénykert, rovar hotel, mezítlábas ösvény, madárles és játszótér várja a család minden tagját.