Barack Thermal Resort, Tiszakécske

Szaunavilág

Izzadni jó!

Szaunavilágunkban ezt a legkülönbözőbb hőfokokon teheti meg. A szaunázás kimondottan egészséges, számos jótékony hatása ismert. Ezeket megtapasztalhatja saját magán is, ha ellátogat hozzánk. Méregtelenít, erősíti az immunrendszert, szépíti a bőrt, és el is lazít. Vendégeink különleges szaunaszeánszokon is részt vehetnek szaunamestereink vezetésével.

A tökéletes eredmény érdekében fontos viszont, hogy mértékkel, és a szaunaetikett szerint élvezzük a forróságot. Szaunavilágunkat úgy alakítottuk ki, hogy az is találjon magának megfelelőt, aki nem bírja a magas hőfokot.

Barangoljon
a Barackban!
Részletek

Szaunáink

... a forróság szerelmeseinek

Infaszauna

  • Ajánlott napi használat: 30-40 perc
  • Hőfok: 40-45 °C

Az infraszauna kevésbé terheli meg a szervezetet. Méregtelenítő, fogyasztó és bőrszépítő hatású.

Rózsabarack aromaszauna

  • Ajánlott napi használata: 30-40 perc
  • Hőfok: 55-60 °C

Barack aromaszaunánk szintén kevésbé megterhelő. Ezt a típusú szaunánkat egyedi, hangulatos dizájn és kellemes aromaolajok illata teszi különlegessé.

Finn szauna

  • Ajánlott napi használat: 5-15 perc
  • Hőfok: 90-100 °C

A finn szauna hagyományosan alacsony páratartalmú, intenzív hatású méregtelenítő típusú szauna, melyben alkalmanként 5-15 perces tartózkodás ajánlott. Ezt egymás után háromnál többször nem tanácsos megismételni.

Kültéri finn szauna

  • Ajánlott napi használat: 5-15 perc
  • Hőfok: 90-100 °C

A finn szauna hagyományosan alacsony páratartalmú, intenzív hatású méregtelenítő típusú szauna, melyben alkalmanként 5-15 perces tartózkodás ajánlott. Kiváló helyszínt biztosít a szauna szeánszok megtartásához.

Relax szauna

  • Ajánlott napi használat:
  • Hőfok: 65 °C

A relax szauna fő jellegzetessége, hogy a klasszikus finn szaunánál alacsonyabb hőmérsékletre fűtik fel a kamrát, amelyben a páratartalom sem túl magas. 65 °C fokra felfűtött helyiség, ahol az erős izzadás bőrünk pórusait tisztítja, s így befolyásolja testünk ásványianyag-összetételét.

EXTRA szolgáltatások

Fokozzuk az élményt

Gőzkabin

100%-os páratartalmú, 40 °C fokos hőmérsékletű kamra, kellemes illattal. A forró gőz hatására felpezsdül a vérkeringés, kitágulnak és kitisztulnak a bőr pórusai. Ajánlott tartózkodási idő 10-15 perc.

Sókamra

A sótégláktól sós levegő kiváló az asztmatikus betegségek, légúti fertőzések kezelésére. Dohányosoknak is ajánljuk.

Merülőmedence

A 16 °C fokos merülőmedence használata szaunázás után ajánlott. Kiváló értorna, összehúzza a kitágult pórusokat és serkenti a vérkeringést. Ajánlott tartózkodási idő csak pár másodperc, és ez alatt is folyamatosan mozogni kell.

Merülő dézsafürdő

Kültéri Finn Szaunánk mellett került kialakításra az extrém "élvezetek" kedvelőinek. A 16 °C fokos merülőmedence használata szaunázás után ajánlott. Kiváló értorna, összehúzza a kitágult pórusokat és serkenti a vérkeringést. Ajánlott tartózkodási idő csak pár másodperc, és ez alatt is folyamatosan mozogni kell.

Kneipp taposó

Négy részből álló hideg-meleg váltómedence, mely kiváló visszeres panaszok, érrendszeri problémák kezelésére. A különböző hőfokú medencerészeket 10 másodpercenként ajánlott váltogatni.

Homokfürdő pihenő

Egyik különlegességünk, amit csak nálunk talál meg! Olyan pihenőszobát szerettünk volna, ahova „behozzuk” a természetet és a Tisza-part élményét. A pihenőszobában szaunázás után valódi tiszai homokon fekve, halk zene és a környék természeti szépségeit bemutató film kíséretében lazíthat.

Tepidárium

A csendes szoba, ahol kellemes, hátradönthető nyugágyakon a vízcsobogást hallgatva relaxálhat. Itt légy sem pisszen, teljesen befelé figyelhet és átadhatja magát az élménynek.

Jó ha tudod!

Nemcsak az illem, az egészségünk is megkívánja, hogy szaunázás közben betartsunk néhány alapvető szabályt. Mivel nem vagyunk kifejezetten egy „ős-szaunázó” nemzet, érthető, hogy nem mindenki mozog otthonosan ezen a terepen.
Az alábbi szaunaetikettel azoknak szeretnénk segíteni, akik ritkán hódoltak eddig ennek a szenvedélynek.

Júliusi szaunaprogramok

Júliusi szaunaprogramok

Levadászom
Levadászom
Augusztusi szaunaprogramok

Augusztusi szaunaprogramok

Levadászom
Levadászom