Tegyen magáért, tegyen az egészségéért

Kis ráfordítással sok időt nyerhet!

Ha eljön, megtapasztalja: nálunk mindenki újra hinni kezd benne, hogy a természet erejével és a magas ásványianyag tartalmú kécskei víz segítségével a gyógyulás útjára léphet. A személyre szabott gyógycsomagok, a gyógyvíz, a jó levegő és a tudatos étkezés már rövid időn belül megteszi a hatását, és látványos javulást hoz. Válasszon alábbi gyógykezeléseink közül, és élvezze hatásait már néhány alkalom után!

Kérdezze gyógyászatunkat vagy kérjen időpontot!

Társadalombiztosítás által támogatott fürdőkezelések

Figyelmébe ajánljuk, hogy hazánkban MINDENKI, aki társadalombiztosítással rendelkezik, JOGOSULT évente két alkalommal kúrát igénybe venni valamely, számra indokolt kezeléstípusból. Egy kúra minimum  6 kezeléstől vehető igénybe és maximum 15 kezelésből állhat.(5/2004. (XI. 19.) EüM rendelet az orvosi rehabilitáció céljából társadalombiztosítási támogatással igénybe vehető gyógyászati ellátásokról)
A terápia részeként nemcsak a gyógyvizes medence áldásos hatásait élvezhetjük, regenerálódásunkhoz orvosi javallattól függően különböző gyógymasszázsok, vízi torna, víz alatti vízsugármasszázs és iszappakolás is hozzájárulhat.
Ehhez nem kell más, csak szakorvosi - például reumatológus, ortopéd- vagy mozgásszervi rehabilitációs – beutaló. A társadalombiztosítással támogatott ellátások díjának önrésze rendkívül kedvező, de fürdőnként eltérő lehet.

TB által támogatott gyógykezelések

Gyógykezelések Fő/alkalom
Gyógyvizes medencefürdő (01) 600 Ft
Gyógyvizes medencefürdő (01) 1.300 Ft / 1.000 Ft*
Gyógyvizes kádfürdő (02) 200 Ft
Iszappakolás (03) 350 Ft
Szénsavas fürdő (05) 350 Ft
Orvosi gyógymasszázs (06) 400 Ft
Víz alatti vízsugármasszázs - tangentor (07) 350 Ft
Víz alatti csoportos gyógytorna (08) 200 Ft
18 éves kor alatti csoportos gyógyúszás (10) ingyenes

Kiegészítő információk

*Amennyiben csak a Gyógyvizes medencefürdőt (01) veszi igénybe, úgy a kezelés ára 1.300 Ft/fő/alkalom és nyugdíjas esetében 1.000 Ft/fő/ alkalom.

A kezelések szakorvosi beutalóval vehetők igénybe! A kezelést a vény felírásától számított 30 napon belül el kell kezdeni, s kezdéstől számítva 56 nap áll rendelkezésre annak befejezésére.

Időpontot minden esetben szükséges előre egyeztetni!
A kezelés lemondására a kezelés előtt 48 órával van lehetőség.

A kezelés igénybevételéhez szükséges okmányok:

  • 2 db szabályszerűen kitöltött kezelőlap (babás lap)
  • 1 db orvosi rendelvény (vény)
  • közgyógyellátás esetén közgyógyigazolvány

Társadalombiztosítás által nem támogatott gyógykezelések

Gyógykezelés fő/alkalom
Gyógymasszázs 20 perces 4.000 Ft
Víz alatti vízsugármasszázs – tangentor 15 perces 2.000 Ft
Iszappakolás (1-3 ízületre) 3.000 Ft
Fizikoterápiás kezelések 10-20 perc 2.000 Ft
Kinesio tape ragasztástechnika 2.000 Ft

Gyógytorna fő/alkalom
Víz alatti csoportos gyógytorna 30 perc 2.000 Ft
Egyéni víz alatti gyógytorna 3.000 Ft
Egyéni gyógytorna 3.000 Ft / 30 perc
1.200 Ft / 15 perc

Fürdők fő/alkalom
Szénsavas fürdő 15 perc 2.500 Ft
Száraz széndioxid gyógygázfürdő 2.500 Ft

Orvosi konzultáció & Vizsgálat /fő
Reumatológiai szakrendelés 7.500 Ft
Belgyógyászati szakrendelés 7.500 Ft
Angiológia-Reumatológia szakrendelés 7.500 Ft
Kontroll vizsgálat 4.500 Ft
Recept felírás 2.000 Ft

A kezelések szakorvosi javaslattal vehetők igénybe!

Személyre szabott gyógycsomag a Barack Medical Centerben!

  • sorban állás és várólista nélküli időpont egyeztetés
  • a hét bármely napján elérhető gyógykezelés
  • rugalmas, személyre szabott kezelés sorozatok
  • Előzetes szakorvosi konzultáció szükséges! (Orvosaink hétfői napokon állnak rendelkezésre)
  • MÁR NAPI 5.500 Ft-tól elérhető (napi 3 kezeléssel)!

Gyógykezeléseink

Gyógyvizes medencefürdő

Két gyógyvizes medencénkben napi 20-30 perces fürdőzés javasolt, amennyiben az orvos másképpen nem rendeli. Kúra részeként különösen hatékony, de már egy alkalom is kiváló stresszoldó, ellazít, megnyugtat, felfrissíti a fáradt testrészeket. A fürdőzés után legalább 30 perces pihenés ajánlott.

Gyógyvizes kádfürdő

A kádfürdőt azoknak ajánljuk, akik valamilyen oknál fogva (pl. bőrproblémák, vagy víziszony) nem tudnak a medencében fürödni. A gyógyvizes kádfürdő javasolt hőfoka 36-38 C, és elsősorban mozgásszervi és nőgyógyászati megbetegedésekre hatásos.

Száraz széndioxid gyógygázfürdő

Az igen magas CO2 koncentráció erős értágító hatással rendelkezik, mely kiválóan alkalmas a végtagok verőér, visszér- és nyirokér idült betegségeiben, cukorbetegségekhez társuló érszövődmények kezelésében.

Víz alatti vízsugár masszázs (tangentor)

A kezelést végző szakember 10-15 cm távolságból erős vízsugárral masszírozza az egyes testrészeket, izomcsoportokat. A merev izmok, ízületek ellazulnak, oldódik a stressz.

Vízben végzett csoportos gyógytorna

Köztudott, hogy a vízben könnyebb a mozgás, az ízületek és izmok nem állnak akkora terhelés alatt. Ezért víz alatt az egyébként nehezebb mozgásformák is gyakorolhatók, az izmok és ízületek jól átmozgathatók. A víz alatti gyógytorna rendkívül hatásos reumás panaszok, ízületi kopások, gerincfájdalmak esetén.

Szénsavas kádfürdő

Igazi különlegesség, ráadásul rendívül hatásos. A vízben elegyített széndioxidgázzal végzett kezelés során az erek kitágulnak, fokozódik a bőr vérellátása. Segíti a szívizom oxigénellátását, ezáltal csökken a vérnyomás, és nyugodtabbá válik a szívműködés. Elsősorban szív- és érbetegségekben szenvedőknek, illetve alsó végtagi artériás és vénás keringési rendellenességek esetén, továbbá szívinfarktus utáni rehabilitációban alkalmazzák.

Egyéb gyógykezeléseink

Kis- és középfrekvenciás elektroterápia

Galvánkezelés - értágító, fájdalomcsillapító hatású, elősegíti a gyulladás okozta káros szöveti nedvek felszívódását, helyreállítja az izomtónust.
Iontoforézis - izomfájdalmak, túlerőltetés, ízületi gyulladások enyhítésére, gyorsítja a vérömlenyek felszívódását, puhítja a hegesedéseket.
Interferencia - fokozza az izomösszehúzódást, helyi keringést, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású és javítja az anyagcserét. Ízületek kopásos megbetegedései, gyulladásos reumatológiai kórképek, ödéma esetén is alkalmazható.
Ultrahangkezelés - szöveti mikromasszázs, amellyel meszes lerakódások, izomfeszülések jó hatásfokkal kezelhetők.
Dinamikus, szelektív ingeráram – idegsérülés vagy tartós mozgáshiány miatt meggyengült izom, ill. izomcsoport erősítésére szolgáló kezelés.

Fizioterápia

Kiválóan alkalmazható mozgásszervi, gerincfájdalmak, sorvadások, bénulások, sportsérülések, izomfájdalmak, húzódások, vérömlenyek, ödémák, műtét utáni állapot, gipszlevétel utáni állapot, illetve arcidegbénulás kezelésére.

Bioptron lámpa

Sebek, sérülések, ütések, húzódások, zúzódások kezelésére lehet nagyon hasznos.

Gyógymasszázs

Rengeteg jótékony hatása van. Megnöveli a kezelt terület vérellátását, oldja a letapadásokat, a megfeszült izmok elernyednek, az erőtlen izmok ismét megerősödnek, a bőr, illetve a kötőszövetek szintén felfrissülnek, rugalmasabbá válnak. Segít a reumatikus, idegrendszeri illetve sérülésből eredő panaszok enyhítésében, és rendkívül jó idegnyugtató. Érdemes kúraszerűen alkalmazni, de már egy alkalom is csodákra képes.

Iszappakolás

A gyógyvizünkkel kevert hévízi iszap kiváló reumatikus, degeneratív mozgásszervi elváltozásokra, nőgyógyászati betegségekre, sérülések utókezelésére. Hőtartó képessége serkenti a vérellátást és csillapítja a fájdalmat. A pakolás hőmérséklete rendszerint 40-45C, az orvos által előírt testrészekre helyezzük fel.