Élmények és programok a közelben

Annak, aki feltenné a kérdést, mit lehet Tiszakécskén csinálni, ajánlanánk egy fogadást! Nagy tétben mernénk fogadni rá, hogy végül a bőség zavara miatt kevésnek is bizonyul majd a pihenésre szánt idő. Erre nemcsak resortunk sokoldalú szolgáltatási palettája, de a település és a környék adottságai is garanciát jelentenek.

Fürdőnkben és szállodánkban is rendszeresen hirdetünk tematikus programokat, az erről szóló friss híreket ezen az oldalon követhetik nyomon.

Tiszakécske

Barack Gyógy- és Élményfürdő

Kikapcsol, feltölt és meggyógyít a Barack Gyógy- és Élményfürdő, ahol egész éven át különböző programok is várják a fürdőzőket. Éjszakai fürdőzés, aquafitnesz, gyereknapi és anyák napi programok, kölyökfesztivál és sörfürdő fesztivál, és még sorolhatnánk. Nyáron és ünnepnapokon pedig szakképzett animátorok gondoskodnak a változatos programokról.

Tiszakécskei programok

A napfény és vizek városában mindig történik valami, amely az itt pihenők számára is érdekes lehet. Zenei rendezvények, kiállítások, kulturális és képzőművészeti események színesítik a kisváros életét. A városi programokról a tiszakecske.hu oldalon található bővebb információ.

Bowling- és biliárdterem

A Barack Hoteltől rövid sétára található bowling- és biliárd klub egész évben nyitva áll a játékos kikapcsolódásra vágyók előtt, és gyerekpálya is rendelkezésre áll. A klimatizált, kétsávos automata bowlingpálya és a két kiváló minőségű, normál méretű biliárd asztal mellett csocsó és darts is igénybe vehető. Pályafoglalás és további információ a Barack Hotel recepcióján.

Irány a szabadba!

Turisztikai látványosságok sora várja a Tiszakécskére érkező turistákat 2022-ben! Nyugodt kisvárosunk fantasztikus élményekkel készül, hogy elkápráztassa mindazokat, kiknek szívéhez közel áll a természet és az élővíz.

Vegyük is sorjára, hogy mi mindent kell meglátogatnunk az idei évben Tiszakécskén: az üdülő övezethez közelítve el sem téveszthetjük első állomásunk helyszínét, hiszen több mint 14 méter magasba nyúlik legújabb kilátónk, melyről könnyedén szemügyre vehetjük a Tisza legnagyobb hazai kanyarulatát. Innen csak néhány lépés és máris sínekbe ütközünk, ahol újra találkozhatunk a réges régen nem látott, azonban gyönyörűen felújított kisvonattal, mely régen elfeledett, kedves emlékeket ébreszthet sokunkban.

A Holt-Tisza partján pedig egy igazán kalandosnak ígérkező cölöpösvény kerül kiépítésre, ahol gyógynövénykert, rovar hotel, mezítlábas ösvény és madárles várja a család minden tagját.

Szolnok

Reptár repülőmúzeum

Egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Kelet-Európában, több mint 4500 négyzetméteres fedett és 60 000 négyzetméteres teljes területével. Több, mint egy nagy repülőgép emlékpark, az itt található nyugdíjazott és restaurált gépek mellett számos interaktív eszköz kínál különleges élményt a látogatóknak. A múzeum élményeket és szórakozást kínáló tematikus park is, amely mindenkinek remek kikapcsolódást ígér.

Sörárium Szolnoki Interaktív Sörmúzeum

Sörtörténeti kiállítás, látványsörfőzde és gasztropub, steampunk környezetben. A Sörárium több mint 1000 négyzetméteren kínál gazdag programot, érdekes lehet kalandot keresőknek, a sörital szerelmeseinek, baráti társaságoknak, sőt családok számára is. Tapasztald meg a hagyományok és a modern technika elegyét a Sörárium interaktív kiállítóhelyén!

B.A.P Macihad Macimúzeum

Kis mackócsapat ad ízelítőt abból a hatalmas magángyűjteményből, amelyet a rákóczifalvai születésű Balázs Antal és családja néhány évvel ezelőtt kezdett gyűjteni. A macik száma mára elérte az 1700 darabot, és a számuk évről-évre gyarapodik. A legidősebb, régi farostos maci kora 111 év!

Kecskemét és környéke

Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra

Ami a skótoknak a whisky, a franciáknak a konyak, az nekünk a kecskeméti barackpálinka. A manufaktúra látogatásának első állomása a régi pálinkafőzde, amely a huszadik század elején épült és ma már ipartörténeti emlék. Utána a látogatás az új pálinkafőzdébe vezet, ahol végigkövethetjük a folyamatot egészen a palackozóig, az utolsó állomás pedig a múzeum kis üzlete, széles ital– és ajándékválasztékkal.

Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhely Gyűjteménye

Az alkotóműhely azoknak a hazai és külföldi képző-és iparművészeknek nyújt alkotási és kísérletezési lehetőséget, akik a tűzzománc műfajában kívánják megvalósítani elképzeléseiket. A gyűjtemény minden munkanapon 10-től 14 óráig tekinthető meg.

Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely

Kecskemét egyik rejtett, kevésbé ismert látnivalója ez a múzeum, amely valódi kincseket őriz. Játéktörténeti ritkaságokat, fából faragva, kócból, csuhéból és sok más anyagból megformálva. A múzeumot a magyar játékkultúra teljes körű gyűjtésére és bemutatására hozták létre, a kiállítás 2019 elejére újult meg. Az új állandó kiállítás hétfő és vasárnap kivételével naponta 10-12.30 és 13-17 óra között látogatható.

Tőserdei Pálinkaház Étterem

Lakiteleken a Tőserdei Pálinkaház néven működő turisztikai központban található a Pálinkaváros, ami több mint egy múzeum. Egy kitalált város, időutazás egy itt maradt városrészbe az 1930-as évekből. Az ide látogatók ezen kívül megkóstolhatják az itt található Tőserdei Pálinkaház Étterem finomságait is.

Tiszakürti Arborétum

A Tisza-menti növénygyűjtemény és kalandpark egész évben várja a látogatókat. A Tisza-vidék életerőt sugárzó fái alatt sétálhatunk, összesen 60 hektáron.

Kecskeméti Vadaskert

Az ország legkisebb állatkertjét az elmúlt bő 15 évben folyamatosan fejlesztették, elkészült a tigrisház, a medveház, a majomház és az oroszlánház, kifutók, madárröpdék. Szinte minden hétvégén családi programok várják a látogatókat, március első hétvégéjétől kezdve például minden szombaton és vasárnap, délelőtt és délután is 3-4 állatfaj etetését mutatják be. Szállóvendégeink részére kedvezményes Kecskeméti Vadaskert belépőjegyet biztosítunk.

Planetárium

A Kecskeméti Planetárium kisplanetárium lévén 60 főt tud egyszerre fogadni, így a vezetések bensőségesek, humorosak tudnak lenni. Náluk a személytelen műsorok helyett a csoportokhoz - akár különleges igényekhez is – alkalmazkodó, élő előadások dominálnak, zenei aláfestéssel, színes diaképekkel illusztrálva. Az Egyenlítőtől az Északi Sarkig bármely földrajzi szélességről látható csillagos égboltot ki tudnak vetíteni.

Mercedes-Benz gyárlátogatás

A látogatás során a vendégek megismerhetik gyártási folyamatokat, bepillantást nyerhetnek a gyártócsarnokok munkájába. A program ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges. A látogatás körülbelül 1-1,5 órás, az útvonal legnagyobb részét gyalog teszi meg a csoport. Kizárólag 12 év felettiek számára látogatható. - JELENLEG NEM FOGADNAK LÁTOGATÓKAT!

Sunday brunch
2021. 05. 02 - 2023. 12. 31.
Tovább Tovább
fürdőbelépő
Kedvező hétköznapok
2023. 09. 04 - 2024. 05. 31.
Tovább Tovább
gyermekfoglalkozás
Babaúszás
2023. 10. 05 - 2023. 12. 31.
Tovább Tovább
Októberi éjszakai fürdőzés
2023. 10. 14.
Tovább Tovább
fürdő akció
Termál napok
2023. 09. 04 - 2024. 05. 31.
Tovább Tovább
szaunaprogramok
Októberi Szaunaprogramok
2023. 10. 01 - 2023. 10. 31.
Tovább Tovább
menü ebéd
Heti MENÜ
2022. 02. 28 - 2023. 12. 31.
Tovább Tovább

Ópusztaszer

Csillagösvény Élménypark és labirintus

A Közép-Európában egyedülálló Öko Élménypark, labirintus tematikájú park a környéken fellelhető természetes alapanyagokból épült fel. Az útvesztők, logikai feladványok, népi- és gyermekjátékok világát kínálja a legkisebb gyermekektől kezdve az aktív idősekig. Európa legnagyobb sövénylabirintusát a magyar történelem, földrajz, élővilág érdekes, játékos módon történő megismertetése teszi még izgalmasabbá.