Izzadni jó!

Szaunavilágunkban ezt a legkülönbözőbb hőfokokon teheti meg. A szaunázás kimondottan egészséges, számos jótékony hatása ismert. Ezeket megtapasztalhatja saját magán is, ha ellátogat hozzánk. Méregtelenít, erősíti az immunrendszert, szépíti a bőrt, és el is lazít. Vendégeink különleges szaunaszeánszokon is részt vehetnek szaunamestereink vezetésével.

A tökéletes eredmény érdekében fontos viszont, hogy mértékkel, és a szaunaetikett szerint élvezzük a forróságot.

Szaunavilágunkat úgy alakítottuk ki, hogy az is találjon magának megfelelőt, aki nem bírja a magas hőfokot.

Szaunáink

INFRASZAUNA
Az infraszauna 40-45 °C fokos, kevésbé terheli meg a szervezetet. Méregtelenítő, fogyasztó és bőrszépítő hatású, ajánlott használata napi 30-40 perc.

RÓZSABARACK AROMASZAUNA
Barack aromaszaunánk szintén kevésbé megterhelő, 55-60 °C fokos. Ezt a típusú szaunánkat egyedi, hangulatos dizájn és kellemes aromaolajok illata teszi különlegessé. Ajánlott használata napi 30-40 perc.

FINN SZAUNA
A finn szauna hagyományosan 90-100 C fokos, alacsony páratartalmú, intenzív hatású méregtelenítő típusú szauna, melyben alkalmanként 5-15 perces tartózkodás ajánlott. Ezt egymás után háromnál többször nem tanácsos megismételni.

KÜLTÉRI FINN SZAUNA
A finn szauna hagyományosan 90-100 C fokos, alacsony páratartalmú, intenzív hatású méregtelenítő típusú szauna, melyben alkalmanként 5-15 perces tartózkodás ajánlott. Kiváló helyszínt biztosít a szauna szeánszok megtartásához. Illetve egy-egy privát vagy céges csapatépítő program lebonyolításához is izgalmas helyszínnek bizonyulhat. Lehetőséget biztosítunk a szauna kibérléséhez is. 15-18 fő kényelmes befogadására alkalmas.

STOLLEN SZAUNA
A legforróbb élményt a Stollen szauna kínálja. 100-105 °C fokra felfűtött, kővel kirakott száraz szauna, mely hőfokából adódóan inkább a rendszeresen szaunázóknak ajánlott, és hasonló szabályok vonatkoznak rá, mint a finn szaunára. A hatás nem marad el, nagyon intenzíven érezzük, főleg, ha többször is megismételjük az 5-15 perces kört.

Szaunavilágunkban megtalálja még

GŐZKABIN
100%-os páratartalmú, 40 °C fokos hőmérsékletű kamra, kellemes illattal. A forró gőz hatására felpezsdül a vérkeringés, kitágulnak és kitisztulnak a bőr pórusai. Ajánlott tartózkodási idő 10-15 perc.

SÓKAMRA
A sótégláktól sós levegő kiváló az asztmatikus betegségek, légúti fertőzések kezelésére. Dohányosoknak is ajánljuk.

MERÜLŐMEDENCE
A 16 °C fokos merülőmedence használata szaunázás után ajánlott. Kiváló értorna, összehúzza a kitágult pórusokat és serkenti a vérkeringést. Ajánlott tartózkodási idő csak pár másodperc, és ez alatt is folyamatosan mozogni kell.

MERÜLŐ DÉZSAFÜRDŐ
Kültéri Finn Szaunánk mellett került kialakításra az extrém "élvezetek" kedvelőinek. A 16 °C fokos merülőmedence használata szaunázás után ajánlott. Kiváló értorna, összehúzza a kitágult pórusokat és serkenti a vérkeringést. Ajánlott tartózkodási idő csak pár másodperc, és ez alatt is folyamatosan mozogni kell.

KNEIPP TAPOSÓ
Négy részből álló hideg-meleg váltómedence, mely kiváló visszeres panaszok, érrendszeri problémák kezelésére. A különböző hőfokú medencerészeket 10 másodpercenként ajánlott váltogatni.

HOMOKFÜRDŐ PIHENŐ
Egyik különlegességünk, amit csak nálunk talál meg! Olyan pihenőszobát szerettünk volna, ahova „behozzuk” a természetet és a Tisza-part élményét. A pihenőszobában szaunázás után valódi tiszai homokon fekve, halk zene és a környék természeti szépségeit bemutató film kíséretében lazíthat.

TEPIDÁRIUM
A csendes szoba, ahol kellemes, hátradönthető nyugágyakon a vízcsobogást hallgatva relaxálhat. Itt légy sem pisszen, teljesen befelé figyelhet és átadhatja magát az élménynek.

Szaunamesterek

Kipróbálná, milyen a csokis, mákos, mézes, jeges vagy kávés szaunaszeánsz? Kíváncsi, hogyan zajlik egy ilyen rituálé? Képzett szaunamestereink jól begyakorolt, látványos mozdulatokkal, bódítóan izgalmas illatokkal, lágy vagy épp nagyon is markáns pakolásokkal varázsolják el az érzékszerveket, és teremtik meg a különleges élményt, maximálisra fokozva a szauna testünkre és lelkünkre gyakorolt hatásait.

Szaunamestereink ősztől tavaszig egyedi szaunaprogramokkal és felöntésekkel csábítják a vendégeket, a tematikának tényleg csak a fantázia szab határt. Kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap a finn szaunában, a stollen szaunában és alkalmanként a gőzben zajlanak ezek az egzotikus rituálék, ezen felül minden hónapban egy szaunaestet is szervezünk, amely mindig péntekre esik.

Jó tudni

A szaunaprogram regisztrációhoz kötött, mivel a részvétel korlátozott létszámban lehetséges. A kezdési időpontok előtt 30 perccel a vendégek az adott szaunát nem tudják igénybe venni, mivel a szaunamesterek a programra készítik elő a helyszínt.

szaunavilág
Szauna Hétfő
2021. 10. 04 - 2022. 03. 28.
Tovább Tovább
Decemberi szaunaprogramok
2021. 12. 01 - 2021. 12. 31.
Tovább Tovább